ZF 24

Investitorii parasesc industria auto americana. Kerkorian vinde actiunile Ford

21.10.2008, 17:25 11

Dupa ce in aprilie, miliardarul Kirk Kerkorian a inceput vanatoarea de actiuni prin planul de a-si mari participatia in cadrul companiei Ford, astazi Financial Times a anuntat ca acesta ar putea renunta la idee.

Ca urmare a situatiei grele in care se afla producatorii auto, Kirk Kerkorian a decis sa isi schimbe strategia, renuntand la participatia pe care o are in cadrul producatorului auto Ford Motor, considerand ca activele din domeniul jocurilor de noroc sunt mai importante in acest moment. Daca pana in prezent acesta si-a redus participatia la 6,1%, planurile miliardarului sunt sa renunte cat mai repede de intreaga participatie detinuta in cadrul producatorului auto.

Aceasta miscare este o lovitura puternica adusa companiei Ford, producatorul auto fiind si cel mai grav lovit dintre cei mai mari producatori auto americani.

Mutarea lui Kerkorian vine dupa ce titlurile Ford au inregistrat o cadere de peste 60% de la momentul in care acesta si-a marit participatia la 6,5% in vara.

Kerkorian, care a investit 1 miliard de dolari in cele 140,8 milioane de actiuni s-a pomenit cu o scadere drastica a valori acestora dupa ce vanzarile companiei au cazut cu 17% ca urmare a crizei economice in care se afla SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO