ZF 24

Investitorii pagubiti de Madoff au adaugat KPMG si JP Morgan pe lista vinovatilor in procesul celei mai mari fraude din istorie

21.10.2009, 12:06 20

O parte din investitorii fraudati de Bernard Madoff au inclus sicompaniile KPMG, JP Morgan Chase si Bank Of New York, pe listapartilor invinuite in cel mai mare proces de frauda financiara dinistorie, scrie Reuters.

Avocatul Joseph Cotchett, reprezentantul juridic alinvestitorilor, a mai enumerat, Oppenheimer Acquisition Corp,Massachusetts Mutual Life Insurance, pe fondatoarea fonduluiTremont, Sandra Manzke, si fostul director general al TremontRobert Schulman drept parti acuzate in procesul civil derulatintr-un tribunal din New York.

Investitorii acuza KPMG ca nu a sesizat nicidoata autoritatilecu privire la conduita frauduloasa" a firmei britanice a luiMadoff, si nu a reusit sa observe semnalele care au dus la schemaPonzi.

Celelalte institutii financiare invinuite ""au fost principaliijucatori necesari pentru realizarea fraudei", in opiniainvestitorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO