Investitorii pagubiti de Madoff au adaugat KPMG si JP Morgan pe lista vinovatilor in procesul celei mai mari fraude din istorie

Ziarul Financiar 21.10.2009

O parte din investitorii fraudati de Bernard Madoff au inclus si companiile KPMG, JP Morgan Chase si Bank Of New York, pe lista partilor invinuite in cel mai mare proces de frauda financiara din istorie, scrie Reuters.

Avocatul Joseph Cotchett, reprezentantul juridic al investitorilor, a mai enumerat, Oppenheimer Acquisition Corp, Massachusetts Mutual Life Insurance, pe fondatoarea fondului Tremont, Sandra Manzke, si fostul director general al Tremont Robert Schulman drept parti acuzate in procesul civil derulat intr-un tribunal din New York.

Investitorii acuza KPMG ca nu a sesizat nicidoata autoritatile cu privire la conduita frauduloasa" a firmei britanice a lui Madoff, si nu a reusit sa observe semnalele care au dus la schema Ponzi.

Celelalte institutii financiare invinuite ""au fost principalii jucatori necesari pentru realizarea fraudei", in opinia investitorilor.