ZF 24

Investitorii de pe piata de capital nu cred ca economia isi va reveni devreme: randamentele bondurilor, la minimul ultimelor 4 luni

31.08.2009, 16:08 21

Investitorii de pe piata obligatiunilor nu cred in semnalele optimiste lansate de presedintele Fed, Ben Bernanke, fiind mai degraba ingrijorati de cresterea somajului din SUA la o rata de 10%, scrie Bloomberg.

In timp ce Fondul Monetar International dadea asigurari saptamana trecuta ca revenirea economiei va fi mai putrnica decat asteptarile, investitorii au impins randamentele titlurilor de stat la cel mai redus nivel din ultimele patru luni, potrivit indicelui Merrill Lynch Global Sovereign Market Plus. Indicatorul, care urmareste evolutia preturilor unor bonduri in valoare totala de 15.400 de miliarde de dolari, a urcat cu 0,73 puncte procentuale luna aceasta, cel mai mare avans, dupa cresterea de 1,02 puncte procentuale din martie.

Evolutia bondurilor arata ca investitorii nu se asteapta prea curand la o crestere a dobanzilor pe piata, evolutie care ar fi generata de o revenire a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO