ZF 24

Investitorii care detin 5% din RRC cer auditorului sa prezinte in ce stadiu se afla cu verificarea actelor

29.09.2009, 17:05 21

Grupul de investitori romani care au cerut la inceputul luniiauditorului Rompetrol Rafinare (RRC) sa intocmeasca un raport deaudit referitor la toate actele juridice dintre societate siadministratorii, angajatii si actionarii care detin controlul,precum si cu persoanele afiliate acestora, incheiate incepand cu2007 si pana in prezent, i-au cerut luni acestuia sa comunicestadiul elaborarii raportului.

Actionarii au transmis la inceputul acestei luni si o solicitareConsiliului de Administratie al societatii pentru alegereaadministratorilor prin metoda votului cumulativ.
Identitatea investitorilor care alcatuiesc acest grup nu a fostfacuta publica. Printre investitorii locali care au pachetesemnificative la RRC se numara senatorul UDMR Attila Verestoy, caredetinea in iunie circa 1,5% din actiuni.

Romeptrol este controlata indirect de catre firma KazMunaiGaz, caredetine prin intermediul Rompetrol Group circa 75,3% din actiunileRompetrol Rafinare. Compania kazaha urmeaza sa faca o oferta pentrupreluarea pachetelor minoritarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO