ZF 24

Investiţie de 38 mil. lei pentru construcţia unui muzeu în Satu Mare

Investiţie de 38 mil. lei pentru construcţia unui muzeu...

Autor: Laurentiu Cotu

25.06.2023, 10:00 84

Primăria Satu Mare a demarat o investiţie de 38 mil. lei (aproximativ 7,7 mil. euro), finanţată din fonduri europene prin Planul Naţional de Rederesare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construcţia Muzeului Industrializării Forţate din Satu Mare. Până în prezent, municipalitatea din Satu Mare a semnat contractul de proiectare şi execuţie cu asocierea dintre companiile Euras şi Prodcad Business, ambele din Satu Mare.

’’Muzeul Industrializării Forţate din Satu Mare va fi una dintre cele mai frumoase clădiri contemporane din România. Muzeul se va amenaja pe locul unei foste centrale termice dezafectate, în zona cap pod Decebal, pe malul drept al Someşului. Proiectul se află în linie dreaptă, iar expoziţia permanentă va cuprinde elemente autentice din acea perioadă, care prin tehnologii digitale vor oferi vizitatorilor o experienţă unică’’, a declarat Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Euras este o companie de construcţii din Satu Mare, deţinută de antreprenorul Mircea Gheorghe Leţiu. Euras este o firmă cunoscută pentru restaurarea mai multor biserici din ţară şi a mai multor monumente istorice, precum clădirile din Piaţa Mare din Sibiu. Compania a realizat în 2022 o cifră de afaceri de 91,8 mil. lei, un profit net de peste 3 mil. lei, cu un număr mediu de de 52 de angajaţi, potrivit datelor publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO