ZF 24

Intesa Sanpaolo a alocat 12 mld. euro pentru achizitii si alte investitii

16.04.2007, 10:22 10

Intesa Sanpaolo, a saptea mare institutie de credit din Europa in functie de valoarea de piata, este interesata sa realizeze achizitii in Italia si in Europa Centrala si de Est, alocand peste 12 miliarde de euro pentru preluari si investitii, transmite Reuters.

Banca a propus acordarea a cel putin 18 miliarde de euro sub forma dividendelor viitoare, inclusiv 0,38 de euro pe actiune in acest an, potrivit primului plan de afaceri formulat dupa infiintarea institutiei de credit, in urma unei fuziuni.

Totodata, Intesa Sanpaolo este interesata sa participe la o eventuala tranzactie care sa implice principalul operator de telecomunicatii din Italia, Telecom Italia, a declarat directorul general al bancii, Corrado Passera.

Banca are deja discutii cu grupul american AT&T si compania mexicana America Movil, privind posibilitatea ca fiecare din cele trei firme sa achizitioneze o treime din actiunile Olimpia, principalul actionar al Telecom Italia, au declarat pentru Reuters surse apropiate situatiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO