ZF 24

Internet wireless in centrul Londrei

24.04.2007, 17:10 12

City-ul londonez, cel mai mare centru financiar din Europa, va beneficia de o retea wireless de acces la Internet, care va deservi peste un sfert de milion de oameni, scrie presa internationala.
Creatorii retelei, The Cloud, sustin ca noua retea reprezinta cea mai avansata infrastructura de acest gen din Europa. Exista 127 de noduri de acces montate pe stalpurile de iluminare, care pot oferi acces la Internet la 350.000 de persoane.
Reteaua ar putea fi indispensabila pentru bancheri, brokeri si investitori care trebuie sa-si acceseze datele atunci cand sunt in deplasare sau se afla la un restaurant. Accesul la retea nu este gratuit, asemenea altor retele wireless municipale.
Noua infrastructura acopera 95% din strazile cartierului City, iar oficialii The Cloud sustin ca tehnologia avansata folosita va permite utilizatorilor sa comute intre nodurile de acces fara a pierde legatura cu Internetul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO