ZF 24

International Factors Group: Piata romaneasca de factoring are potential sa creasca de 7 ori

06.10.2009, 10:10 23

Piata romaneasca de factoring a crescut cu peste 60% in 2008, la1,8 miliarde de euro, insa raportata la Produsul Intern Brut,ponderea sa este cu mult mai mica decat nivelul mediu pe planmondial, spune Erik Timmermans, secretarul general al InternationalFactors Group, una dintre principalele organizatii de profil lanivel mondial.

"Penetrarea e foarte scazuta de numai 0,5% din PIB, fata de unnivel mediu pe plan mondial de 3,5%. E clar ca Romania arepotential de crestere a pietei de cel putin sapte ori", a aratatTimmermans la un seminar pe tema alternativei de finantare afirmelor prin factoring, organizat de Ziarul Financiar siFIMBank.

O firma de factoring ofera finantare pentru firme din productiesau servicii, cumparandu-le facturile emise catre clienti(debitori). Practic, firma de factoring preia facturile eliberatede o companie platind un procent din valoarea acestora, gestionandapoi relatia cu debitorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO