ZF 24

Inspectorii ANAF au amendat cu 4 mil.lei două companii de distributie de alimente nerespectarea ordonanţei ce vizează reducerea preţurilor la unele produse de bază

Inspectorii ANAF au amendat cu 4 mil.lei două companii...

Autor: Roxana Rosu

16.10.2023, 16:50 149

Doi distribuitori de produse alimentare, respectiv de  legume-fructe, ambii din Bucureşti, au fost amendati cu câte 2 milioane lei de inspectorii Direcţiei generale antifraudă pentru nerespectarea ordonantei privind reducerewa preturilor la unele produse de bază, a anunta luni ANAF.

Distribuitorul de legume-fructe furnizează produse marilor lanţuri de magazine şi majoritătii hypermarket-urilor, fiind sanctionat pentru depăşirea în mod repetat a cotei de adaos comercial prevăzută de OUG nr. 67/2023.

De asemenea, un alt distribuitor din Bucureşti a fost amendat cu două milioane de lei pentru nerespectarea cotei de maximum 5% faţă de preţul de achiziţie al unor produse alimentare, cum ar fi fasole uscată, ulei etc.

Inspectorii DGAF vor continua să verifice operatorii economici care comercializează gama de produse inclusă în ordonantă.

Actul normativ limitează cotele de adaos comercial pentru produsele alimentare de bază la 20% la procesator, faţă de costul de producţie al produsului, maximum 5% pe întreg lanţul de dis­tribuţie, indiferent de numărul de „mâini“ prin care trece, şi la maximum 20% la comerciant, faţă de preţul de achiziţie.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO