ZF 24

Înghesuită, izolată şi înconjurată de arme: Cum arată viaţa pe un submarin al flotei Marinei Militare SUA? Galerie FOTO

Odată scufundat la adâncimea maximă, programul normal al echipajului este de 18 ore pe zi. Acest program este fragmentat în 3 reprize a câte 6 ore pentru a dormi, a sta de pază şi a petrece timp liber.

Cum este viaţa pe un submarin

Autor: Luciana Georgescu

05.03.2014, 14:33 1622

Cea mai mare forţă militară navală din lume, Forţele Navale SUA ar deţine 72 de submarine şi alte 5 în construcţie în momentul de faţă. Însă viaţa la bordul unui submarin care stă în jur de 90 de zile la adâncime, sub presiune nu este deloc uşoară, scrie Business Insider.

Pentru a deveni eligibili, candidaţii trebuie să treacă o serie de teste extenuante, evaluări psihologice şi cursuri intensive. Odată acceptaţi ca membri ai echipajului, marinarii sunt nevoiţi sa facă faţa camerelor înghesuite, să aibă determinarea şi îndemânarea necesară pentru a-şi petrece luni de zile sub apă.

SUA deţine în flotă 72 de submarine, printre care submarine de atac şi submarine nucleare de tip boomer. În general, marinarii îşi petrec în jur de 90 de zile la bordul acestor submarine.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO