ZF 24

ING Bank România acordă o finantare de 2 mil.euro Fundaţiei Comunitare Bucureşti, din care 1,25 milioane euro vor fi destinate protejării zonelor naturale urbane din Capitală pe modelul Parcului Natural Văcăreşti

ING Bank România acordă o finantare de 2 mil.euro...

Autor: Roxana Rosu

30.01.2024, 15:13 114

ING Bank România acordă o finantare de două milioane de euro Fundaţiei Comunitare Bucureşti, din care 1,25 milioane euro vor fi destinate protejării zonelor naturale urbane din Capitală prin proiectul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti.

De asemenea, o finantare de 750.000 de euro va susţine programul „În zona ta”, dedicat microcomunităţilor din Bucureşti care identifică solutii pentru problemele de mediu din Capitală.

„Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti deţine expertiza şi experienţa de a scala nivelul de protecţie realizat pentru Delta Văcăreşti în alte zone cu un potenţial uriaş de biodiversitate urbană, în timp ce prin iniţiativa În Zona ta, avem încredere că vom aduce cetăţenii mai aproape de soluţii foarte concrete pentru protecţia mediului în Bucureşti”, a declarat Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate la ING Bank România.

Fundaţia Comunitară Bucureşti şi ING Bank România dezvoltă împreună Platforma de mediu pentru Bucureşti, în încercarea de a soluţiona problemele de mediu care afectează Capitala.

„Lunca” Dâmboviţei la intrarea în Lacul Morii, Pajiştea Petricani, lacurile Dobroieşti şi Valea Saulei (parte a „salbei” de lacuri de pe Râul Colentina), precum şi Pădurea Băneasa, vor fi zonele urbane din Bucureşti care vor beneficia de conservare prin această finanţare. Cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.400 de hectare, acestea adăpostesc un patrimoniu natural bogat, inclusiv specii variate de păsări, mamifere, reptile şi amfibieni.

„Capitala a devenit un oraş tot mai aglomerat, prin dezvoltarea accelerată în multiple arii, lucru care ne face uneori să pierdem din vedere costurile cu care vine acest ritm. Tocmai de aceea, ne bucurăm să avem alături parteneri care înţeleg nevoia bucureştenilor de a trăi sănătos în oraşul lor, sustenabil şi modern”, spune Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti. 

Platforma de mediu pentru Bucureşti este un program dezvoltat de Fundaţia Comunitară Bucureşti pentru ING Bank România, lansat în 2022, şi care a susţinut 13 proiecte, cu finanţări totale de 3,6 milioane lei, 520.000 de beneficiari direcţi şi indirecţi şi o comunitate de peste 100 de stakeholderi. În 2023, programul a lansat 3 apeluri de finanţare în managementul deşeurilor, biodiversitate urbană şi eficienţă energetică şi şi-a dublat bugetul de finanţări prin noile parteneriate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO