ZF 24

Industria si comertul, tot in jos

28.04.2009, 12:19 17

Directorii companiilor romanesti anunta o scadere a activitatii din industrie si comert, dar si o stabilitate in sectorul constructiilor in perioada aprilie - iunie in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj realizat de Institutul National de Statistica.

Managerii din industrie se asteapta la reducerea contractelor si comenzilor din ultimele trei luni, atat pentru piata interna cat si pentru piata externa. Cele mai afectate sectoare vor fi metalurgia, industria chimica si fabricarea mobilei.

In constructii, potrivit estimarilor managerilor, se va consemn o tendinta de stabilitate relativa a volumului productiei si a stocului de contracte si comenzi.
Managerii din comertul cu amanuntul au estimat pentru acest sector o tendinta de scadere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele luni, aceeasi tendinta fiind prognozata si pentru volumul total al vanzarilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO