ZF 24

Indicii bursieri, pe rosu, la jumatatea zilei

Indicii bursieri, pe rosu, la jumatatea zilei
07.07.2008, 13:11 12

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat o pierdere de 0,31%, la jumatatea zilei, pe o piata cu o lichiditate totala de 16,39 milioane lei.

Indicele extins, al celor mai lichide 25 de companii tranzactionate la Bursa, BET-XT, a pierdut 0,83 procente, acesta fiind tras in jos de societatile de investitii financiare (SIF), care au inregistrat o pierdere medie de 1,10%.

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) s-au aflat in topul celor mai mari scaderi, acestea pierzand la jumatatea zilei 5,41%, recuperand totusi din pierderea de 7,2% inregistrata la ora 11:00.

Actiunile SIF3 au urcat puternic in deschiderea sedintei de tranzactionare, dar presiunea exercitata de intrarea la tranzactionare a actiunilor gratuite emise in cadrul majorarii de capital din aprilie 2007 a dus ulterior la o scadere a acestora.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a deblocat la sfarsitul saptamanii trecute actiunile SIF Transilvania din cadrul majorarii de capital, dupa ce SIF-ul a castigat la Inalta Curte de Casatie si Justitie procesul cu Cocor. Cocor a contestat majorarea de capital insa a pierdut procesul. Sif transilvania mai are pe rol un proces cu Daniel Stoica, unul dintre actionarii Cocor, care a cerut de asemenea anularea majorarii de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO