ZF 24

Indexul imobiliar al ZF: Apartamentele vechi cu trei camere, plus de 2,5% la preţ în trei luni

Indexul imobiliar al ZF: Apartamentele vechi cu trei...

Autor: Cristi Moga

07.05.2014, 00:07 279

Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au crescut cu 2,5% în intervalul ianuarie - aprilie, până la o medie de 74.500 de euro, potrivit Indexului Imobiliar realizat de ZF în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Comparativ cu luna martie, preţurile au avut evoluţii diferite de la un cartier la altul, cu creş­teri în Titan, Brân­coveanu, Militari, Crân­­gaşi sau Dris­tor şi uşoare scăderi în zonele Vi­tan Mall, 13 Septem­brie sau Ştefan cel Mare. Cartierul cu cea mai mare creş­tere a preţurilor este Titan, unde pretenţiile proprietarilor au ajuns la nivelul de 64.000 euro pentru un apartament cu trei camere.

Pe de altă parte, potrivit datelor de pe imo­bi­lia­re.ro, preţurile la trei camere au cres­cut în aprilie şi în Cluj, Braşov şi Constanţa, în timp ce la Timişoara şi Iaşi s-a menţinut o tendinţă de scădere.
 

Mai multe betoniere pe şantiere în T1

Primul trimestru a adus ve[ti bune pentru industria local` a cimentului, evaluat` la 600-700 mil. euro, dup` ce \n 2013 pia]a de profil a sc`zut cu 5-8%. Volumele de ciment våndute de francezii de la Lafarge au crescut cu 37,4% \n T1, avans care reprezint` cea mai mare cre[tere pe primul trimestru din ultimii cinci ani. {i elve]ienii de la Holcim au anun]at recent c` volumul vånz`rilor de ciment [i clincher a crescut cu 5,1%. Andreea Neferu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO