ZF 24

Inceperea procesului lui Ovidiu Tender a fost amanat pentru a opta oara

09.02.2007, 14:26 20

Inceperea procesului lui Ovidiu Tender a fost amanat, vineri, pentru a opta oara, deoarece Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu a precizat daca se constituie parte civila si care este valoarea prejudiciului care i-a fost adus.

Instanta Tribunalului Bucuresti a stabilit urmatorul termen pentru 23 februarie, cand urmeaza sa fie discutata cererea de ridicare a sechestului formulata de Balkan Petroleum si Marian Iancu.

Tender a fost trimis in judecata pentru mai multe infractiuni economice, alaturi de Marian Alexandru Iancu, Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaurean si Bogdan Salajan.

Anchetatorii au stabilit ca gruparea de criminalitate constituita de acestia urmarea obtinerea de fonduri financiare frauduloase a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale. Infractiunile au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune de creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC Carom SA Onesti, iar pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC Rafo SA Onesti.

In urma acestor fapte, anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2002-2004, societatea Carom Onesti a fost prejudiciata cu 1.434, 9 miliarde de lei vechi. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO