ZF 24

Inca un mall in Capitala - Coloseum-ul de 350 milioane euro cu participare din partea Primariei Bucurestiului

Inca un mall in Capitala - Coloseum-ul de 350 milioane euro cu participare din partea Primariei Bucurestiului
28.04.2010, 09:47 43

Municipalitatea intentioneaza sa investeasca 13 milioane de euroin infrastructura rutiera si extinderea unei linii de tramvai inzona de nord a Capitalei. Lucrarile ar urma sa se deruleze timp de12 luni iar investitia este necesara, dupa cum reiese din expunereade motive semnata de primarul general, Sorin Oprescu, "pentrudezvoltarea complexului comercial Colosseum", informeaza Gandul. In toamna anuluitrecut, investitorii au anuntat ca proiectul Colosseum reprezinta oinvestitie de aproximativ 350 de milioane de euro.

Complexul urmeaza sa fie ridicat in doua faze. Prima presupuneconstruirea unui parc comercial cu o suprafata de 58.000 de metripatrati, iar apoi va fi dezvoltat un mall pe 140.000 de metripatrati. Acesta va avea 480 de magazine si 8,500 de locuri deparcare.

Pentru a asigura transportul pana la viitorul centru comercial,municipalitatea ar urma sa primeasca drept donatie un teren pe caresa construiasca linii de tramvai. Acestea vor porni de pe strada 16Februarie si vor ajunge pana in zona de nord a complexului. Dinacelasi document mai reiese ca de banii municipalitatii vorbeneficia si viitorii locuitori ai unui mega complex rezidentialcare se va intinde de la nordul complexului comercial pana la laculStraulesti si linia de centura. Pe langa prelungirea liniei detramvai, Primaria Capitalei va trebui sa mai investeasca in 1.319metri de drum nou pe Soseua Chitila, sa modernizeze si saconstruiasca doua pasaje pe strada Godeanu. Mai multe despreparticiparea primariei la construireanoului mall din Capitala cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO