ZF 24

Inaugurarea celei mai inalte cladiri din lume, transmisa in direct pe www.stirileprotv.ro

04.01.2010, 15:02 149

www.stirileprotv.ro transmite,incepand cu ora 17:15, inaugurarea Burj Dubai, cea mai inaltacladire din lume. Emirul va taia personal panglica turnului depeste 800 de metri inaltime si 162 de etaje.

Ironia face ca impresionanta cladire, un adevarat simbol alprosperitatii, sa fie inaugurata intr-o perioada in care Emiratulare mari probleme financiare.

Inaltimea exacta a turnului este inca secreta si va fi probabildezvaluita abia la inaugurare. In orice caz, constructorii spun caintr-o zi senina de la etajul 124 se poate vedea pe o distanta de80 de kilometri. De asemenea, aerul este considerabil mai rece simai curat acolo sus.

Turnul este dotat cu cele mai rapide ascensoare din lume caremerg cu 40 de kilometri pe ora asa incat in doua minute vizitatorulpoate ajunge la ultimul etaj.

Dar inaugurarea turnului are loc intr-un moment dificil pentrueconomia Dubaiului, nevoit sa imprumute 25 de miliarde de dolari dela un alt emirat arab, Abu Dhabi.

Constructia turnului a costat, se pare, un miliard de dolari,dar dupa ce Emiratul a fost cuprins de criza imobiliara, nu maieste sigur ca investitia va fi recuperata.

Cele 1.044 de apartamente din turn s-au vandut si cu 20.000 dedolari metrul patrat, dar in acest moment preturile s-auinjumatatit. Pe langa apartamente de lux si birouri, Burj Dubaiinclude si un hotel decorat de creatorul de moda GiorgioArmani.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO