ZF 24

Impactul in bugetul statului a amanarii la plata datoriilor fiscale de catre firme: 400 mil. euro

02.07.2009, 20:42 34

Suma obligatiilor fiscale ce ar putea face obiectul cererilor de amanare este de circa 1,6 miliarde de lei (400 de milioane de euro), estimarilor facute de Ministerul de Finante si solicitate de ZF.

“Mentionam ca, din estimarile facute a rezultat ca, de aceasta facilitate ar putea beneficia un numar de circa 56.000 de contribuabili, iar suma obligatiilor fiscale ce ar putea fi obiectul cererilor de amanare este de circa 1,6 miliarde de lei”, potrivit Ministerului de Finante.

Guvernul a adoptat marti o ordonanta de urgenta prin care firmele care nu aveau obligatii fiscale la data de 30 septembrie 2008 si care nu se afla in procedura de insolventa pot solicita amanarea la plata datoriilor catre stat, pe un termen de maximum 6 luni, oferind garantii imobiliare, urmand ca in continuare sa-si plateasca lunar datoriile si dobanda penalizatoare de 0,1% pe zi din suma datorata.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO