ZF 24

HP, amendat cu 60 mil. dolari pentru un caz de mituire a autorităţilor ruse în 2003

HP, amendat cu 60 mil. dolari pentru un caz de mituire a...

Autor: Luiza Chiroiu

12.09.2014, 11:48 252

Procurorii americani au acuzat divizia HP din Rusia pentru oferirea unei mite de 2 milioane de dolari pentru obţinerea unui contract.

"Subsidiara HP din Rusia a încălcat legea federală privind bunele practici şi a folosit milioane de dolari pentru a da mită autorităţilor ruse, cu scopul de a-şi asigura un contract guvernamental foarte profitabil", a declarat un oficial al Curţii din California, unde s-a desfăşurat procesul.

Sentinţa care prevede plata unei amenzi de 58,7 milioane de dolari de către grupul american face parte dintr-o înţelegere mai extinsă la care au ajuns HP şi autorităţile americane în aprilie. Atunci, HP a fost de acord să plătească 108 milioane de dolari pentru mituirea unor oficiali din Rusia, Mexic şi Polonia.

Un reprezentant al companiei americane, John Schultz, a explicat în aprilie că doar un număr mic de angajaţi a fost implicat în aceste acte de corupţie şi că respectivele persoane nu mai lucrează pentru HP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO