ZF 24

Havar, Cotroceni Park: Noi ne-am luat banii de la Hypo

Havar, Cotroceni Park: Noi ne-am luat banii de la Hypo
05.10.2008, 15:30 24

Reuven Havar, CEO pe piata locala al companiei AFI Europe, care dezvolta mallul Cotroceni Park din Capitala, spune ca imprumutul pentru realizarea acestui proiect, in valoare de 234 milioane de euro, a fost deja tras de la banca Hypo Real Estate (HRE), astfel ca nu are dificultati in continuarea proiectului.

Al doilea mare creditor ipotecar din Germania s-ar putea confrunta cu o criza de lichiditati dupa ce a anuntat sambata ca a pierdut o finantare de 35 de miliarde de euro.

“Noi ne-am luat deja banii, cu o parte dintre ei am platit antreprenorul general. Nu stiu ce se va intampla cu proiectele viitoare, dar noi nu avem probleme”, a declarat Havar.
 

AFI Europe a anuntat in luna decembrie a anului trecut contractarea unui imprumut de 234 milioane de euro de la Hypo Real Estate Bank, menit sa asigure circa 80% din investitia implicata de realizarea mallului Cotroceni Park, a carui finalizare este programata pentru sfarsitul anului viitor.
 

HRE a anuntat sambata ca finantarea in valoare de 35 de miliarde de euro acordata de un consortiu de banci a fost anulata. Fondurile vizau asigurarea unui flux de lichiditati iar acordul a fost facut public lunea trecuta, la o zi dupa ce Financial Times Deutschland anuntase pe surse ca banca germana trebuie sa refinanteze o suma de ordinul “zecilor de miliarde de euro”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO