ZF 24

Guvernul ar putea incasa doar jumatate din datoria Rompetrol, din cauza lipsei de lichiditati a companiei

05.03.2010, 16:41 29

Guvernul ar putea incasa doar jumatate din datoria Rompetrol de2,4 miliarde de lei si scadenta in luna septembrie, din cauzalipsei de lichiditati a companiei, informeaza Mediafax Business.

Grupul Rompetrol trebuie sa ramburseze de 2,4 miliarde de lei(0,47% din PIB), in contul datoriilor istorice ale rafinarieiPetromidia, angajate printr-o emisiune de obligtiuni de stat dinanul 2003.

Rambursarea obligatiunilor Rompetrol a fost luata deja inconsiderare ca sursa de venituri la buget in 2010 la niveluldatoriei totale de 2,4 miliarde lei (0,47% din PIB), dar Guvernulse asteapta ca suma care va fi incasata sa se ridice la doarjumatate din restanta scadenta in acest an, conform proiectuluiprogramului de convergenta al Romaniei pentru perioada 2009-2012,redactat in luna februarie 2010.

In documentul citat, rambursarea sumelor scadente datorate deRompetrol a fost inclusa in categoria "Riscuri fiscale sibugetare". Mai multe despre proiectul programului de convergenta cititi pewww.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO