ZF 24

Guvernul a cerut FMI sa accepte un deficit bugetar de 7,8% din PIB

05.11.2009, 21:34 17

Guvernul a solicitat FMI, in discutia de joi seara, sa accepteun deficit bugetar de 7,8% din PIB in 2009, cu 0,5 puncteprocentuale peste tinta agreata in luna august, iar institutiafinanciara "este foarte probabil sa accepte" aceasta depasire, audeclarat agentiei Mediafax surse guvernamentale.

"Este foarte probabil ca Fondul Monetar International sa accepteun deficit de 7,8% din PIB. Ar putea fi 7,7-7,9%. Expertii incadiscuta, pentru a vedea de unde se poate taia pe zona decheltuieli, astfel incat deficitul sa fie cat mai aproape de 7,3%din PIB", au aratat sursele citate, care au participat la discutiade joi dintre reprezentantii Guvernului si cei ai FMI.

Potrivit acestora, varianta unei depasiri a deficitului bugetarcu 0,5 puncte procentuale a fost luata in calcul inca de laamanarea de catre Curtea Constitutionala a deciziei privindproiectul de lege privind reorganizarea autoritatilorguvernamentale, act normativ care introduce si concediul neplatitde zece zile in sectorul bugetar. Despre ce au mai declarat sursele guvernamentalecu privire la acordul cu FMI cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO