ZF 24

Guvernatorul BNR explica maine de ce a redus asa putin dobanda. La ce intrebare vreti sa raspunda Mugur Isarescu, in conferinta de presa de maine?

Guvernatorul BNR explica de ce a redus asa putin dobanda
05.02.2009, 11:13 12

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu va explica maine (vineri 6 februarie) de ce a ales sa reduca dobanda cheie la 10% si va prezenta Raportul asupra inflatiei pentru trimestrul IV al anului trecut. Trimiteti pe adresa zf@zf.ro intrebarile la care vreti sa raspunda seful bancii centrale.

Raportul va contine si cea mai recenta predictie a BNR privind evolutia economiei in urmatoarele trimestre, cat si a inflatiei.

In comunicatul publicat dupa sedinta de ieri a Consiliului de Administratie, BNR nota incetinirea economiei pe masura ce “efectele crizei financiare si economice internationale isi fac tot mai mult simtita prezenta in reducerea exporturilor si a finantarilor externe, intr-o volatilitate crescuta pe piata valutara, corelata cu tendintele din regiune si cu lipsa apetitului fata de risc al investitorilor straini.

In ceea ce priveste rata anuala a inflatiei, BNR noteaza ca aceasta a fost de 6,3 la suta la sfarsitul anului 2008, in coborare fata de varful de 9,04% atins in iulie 2008 si fata de 6,57 la suta din decembrie 2007.

"Totusi, rata anuala a inflatiei se situeaza in continuare peste limita superioara a intervalului de variatie asociat tintei”, au mai spus oficialii BNR.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO