ZF 24

Grupul spaniol Duro Felguera va începe lucrările pentru construcţia noii centrale termoelectrice de la Iernut, termenul de finalizare a investiţiei fiind de 16 luni

Grupul spaniol Duro Felguera va începe lucrările pentru...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2023, 10:31 2058

Grupul spaniol Duro Felguera va începe lucrările pentru construcţia noii centrale termoelectrice de la Iernut, termenul de  finalizare a investiţiei fiind de 16 luni, cu posibilitatea de prelungire conform prevederilor contractului, a anunţat miercuri compania naţională Romgaz, partener în acest proiect.

Sucursala de Productie Energie Electrica Iernut, deţinută de Romgaz, a predat marţi amplasamentul pentru inceperea lucrărilor.

„In data de 1 august 2023, prin emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, realizarea Centralei cu o putere instalata de 430 MW de la Iernut, un proiect strategic pentru ROMGAZ cat si pentru Romania, intra in linie dreapta. Astfel, reusim sa continuam proiectul de investitii si sa trecem efectiv in etapa de derulare a noului contract pentru punerea in functiune a centralei in cel mai scurt timp posibil. Monitorizam cu atentie derularea contractului pentru finalizarea lucrarilor si vom continua sa informam periodic piata de capital si investitorii in raport cu progresele inregistrate.”, a declarat Răzvan Popescu,  Director General al Romgaz.

Romgaz a semnat pe 3 aprilie un contract cu Duro Felguera având ca obiect „Finalizarea lucrarilor si punerea in functiune a obiectivului de investitii: «Dezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin constructia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze»”.

Proiectul centralei de la Iernut – de 430 MW şi în valoare de 269 de milioane de euro – a fost început în 2016 şi avea ca termen de finalizare 2019, acesta reprezentând prima investiţie majoră derulată de statul român din ultimii 30 de ani.



 

 

 



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO