ZF 24

Grupul german Geiger, cunoscut ȋn România pentru execuţia de drumuri şi autostrăzi, se extinde pe piata de construcţii la cheie, un business de 16 mil.euro în 2022

Grupul german Geiger, cunoscut ȋn România pentru...

Autor: Roxana Rosu

06.11.2023, 10:43 260

Grupul german Geiger, una dintre primele firme de construcţii germane din România, cunoscută pentru execuţia de drumuri şi autostrăzi, intră pe un nou segment de piată, prin intermediul unui department de constructii la cheie, care reprezintă deja 23% din afaceri.

Ȋn 2022, acest segment de business a ȋnregistrat o cifră de afaceri de 16 milioane de euro, ȋn creştere cu 40% faţă de 2021. Valoarea totală a proiectelor finalizate depăşeşte 40 de milioane de euro. 

,,Deşi departamentul nostru este cel mai tânăr din cadrul Geiger România, prin dezvoltarea rapidă, am reuşit să influenţăm şi creşterea întregii organizaţii. Pentru următorii ani, ne propunem să ne consolidăm cifra de afaceri, poziţia în piaţă şi să atragem oameni pasionaţi de domeniul construcţiilor, care să crească odată cu compania. De asemenea, ne dorim să extindem zonele pe care le acoperim. Dacă până în prezent am construit în Sibiu, Mureş şi Bucureşti, în perioada următoare vrem să ne extindem în zona Braşov şi urmărim proiectele care apar în acesta regiune”, declară Alexandru Radu, directorul Geiger Proiecte Construcţii. 

Portofoliul companiei include proiecte industriale, clădiri de birouri, reabilitări şi modernizări de clădiri istorice sau din centre istorice, extinderi şi reabilitări de şcoli, parcări publice sau private. Serviciile oferite includ proiectarea, autorizarea, construirea şi recepţia lucrărilor de construcţii, iar clienţii provin din  mediul privat, ȋn procent de 70% şi 30% din mediul public.

Cel mai recent proiect finalizat este construcţia hub-ului central Rehau din Sibiu, cu o suprafaţă de 52.900 metri pătraţi. Lucrările au fost finalizate ȋn opt luni, iar costul acestora a fost de 5,7 milioane de euro.

Pentru finalul anului 2023, sunt ȋn curs de finalizare şi recepţie lucrări la o hală de producţie şi depozitare ȋn oraşul Agnita, cu suprafaţa de 10.000 mp, şi o clădire de birouri cu atelier de reparaţii auto, ȋn Bucureşti, ambele pentru clienţi privaţi germani.

Geiger este prezent pe piaţa locală de la începutul anilor ’90 şi deţine cinci sucursale în Mureş, Sibiu, Iaşi, Braşov şi Bucureşti, cu peste 650 de angajaţi. Cifra de afaceri consolidată a grupului de firme din România a fost de 70 milioane euro ȋn 2022, ȋn creştere faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO