ZF 24

Grupul german BayernLB a incheiat un acord pentru preluarea bancii austriece Hypo

22.05.2007, 19:09 19

Banca germana de stat BayernLB a convenit sa preia pachetul majoritar de actiuni la creditorul austriac Hypo Group Alpe-Adria pentru 1,62 miliarde de euro, asigurandu-si incheierea unei tranzactii care va facilita extinderea internationala a afacerilor proprii, transmite Reuters.
Astfel, investitorul german va cumpara 50% plus o actiune din capitalul Hypo, o institutie care se dezvolta intr-un ritm rapid, cu activitati in Austria, Italia si in regiunea balcanica, in contextul in care acordurile incheiate in Germania cu bancile de economii si alti creditori de stat limiteaza activitatea BayernLB la segmentul de wholesale banking din landul Bavaria.
"Primim acces la noi piete si la o afacere din sectorul de retail cu potential extraordinar de crestere", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al BayernLB, Werner Schmidt.
BayernLB a realizat astfel cea mai importanta achizitie din istoria bancii. Anul trecut, creditorul german a pierdut licitatia pentru un alt concurent austriac, BAWAG, vandut pentru 3,2 miliarde de euro. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO