ZF 24

Grupul Eurolines cumpără un transportator cu trei autocare

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Mirabela Tiron

21.03.2013, 00:03 629

Grupul Eurolines, condus de omul de afaceri Dragoş Anastasiu (foto), a preluat transportatorul rutier de persoane Reisebüro Kessler GmbH, cu sediul în Siegen (Germania). Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

„Prin această nouă achiziţie, flota deţinută de Eurolines România creşte cu încă 3 autocare, 11 remorci şi un microbuz. De asemenea, celor 5 agenţii deţinute până în prezent în München, Frankfurt, Stuttgart, Berlin şi Hamburg li se adaugă un punct de lucru în Siegen, iar numărul de linii operate de către grup se extinde la 12, prin exploatarea relaţiei Dortmund“, potrivit oficialilor Eurolines. Celelalte destinaţii operate de Eurolines România sunt Madrid, Rennes, Paris, Geneva, Frankfurt, Hamburg, Praga/Berlin, Bruxelles, Amsterdam, Roma, Milano/Montpellier.

Anul trecut, Reisebüro Kessler GmbH, deţinută de germanul Walter Kessler, a transportat 11.000 de pasageri către şi dinspre Germania, cu o frecvenţă de trei curse pe săptămână, iar după această tranzacţie, frecvenţa de operare va creşte la cinci curse pe săptămână. Compania a fost fondată în 1980.

Grupul Eurolines, din care fac parte 16 companii din România, Germania şi Republica Moldova, a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de aproximativ 243 milioane de lei faţă de 183,2 milioane de lei în 2011. Circa 70% din cifra de afaceri a grupului a reprezentat-o activitatea companiei Touring Europabus România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de turism, care deţine reţelele de agenţii Eurolines şi TUI TravelCenter. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO