ZF 24

Grupul de companii Teamnet estimează afaceri de 100 mil. euro în 2016

Bogdan Padiu

Bogdan Padiu

Autor: Adrian Seceleanu

11.12.2013, 11:52 518

Grupul Teamnet, care este format din patru companii specializate în integrarea de soluţii IT&C, tehnologie medicală, automatizare de sisteme şi cloud, estimează că va atinge în anul 2016 o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, pe fondul expansiunii internaţionale şi al intrării pe noi segmente de piaţă, a declarat într-o conferinţă Bogdan Padiu, director general şi acţionar majoritar al grupului.

“Vrem ca până în anul 2016 să atingem afaceri de 100 de milioane de euro la nivel naţional şi internaţional. Vrem să deschidem în 5 ani birouri în încă 12 ţări, astfel încât 40% din cifra de afaceri va veni din afara ţării”, a spus Padiu.

El a adăugat că anul viitor grupul va avea 750 de angajaţi faţă de 600 în prezent, pe fonul extinderii afacerilor.

Companiile din grup sunt: Teamnet Internaţional – integrare IT&C, Teamnet Daedalus – furnizor de tehnologie medicală, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering - un furnizor de soluţii de automatizare a sistemelor de management al deşeurilor, a apelor uzate şi Teamnet Ymens - un furnizor de soluţii cloud.

Acţionarii Ymens Teamnet sunt firmele Teamnet International (50%), TNI Stock Invest (24,25%) şi Invest Guidance (24,75%) şi o persoană fizică, Mihai Călin Butunoi. Acţionarul majoritar al Teamnet Internaţional este, potrivit propriilor declaraţii, Bogdan Padiu. El controlează Teamnet prin Fintech Investment - o companie înregistrată în Marea Britanie care are 49,91% din acţiuni, şi printr-un pachet de 15,81% din titluri pe care îl controlează direct. „Eu sunt acţionarul principal. Eu deţin şi Fintech“, a spus Padiu.

Teamnet a fost înfiinţată de antreprenorul Sebastian Ghiţă - în prezent deputat din partea PSD, ca parte a grupului de firme Asesoft. Ghiţă a anunţat în luna august a anului trecut că şi-a vândut toate acţiunile deţinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Compania Teamnet International a avut anul trecut o cifră de afaceri de 53 mil. euro şi un profit net de 3,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO