ZF 24

Grupul Carmistin, producătorul brandului La Provincia, a investit 10 milioane euro pentru o nouă bază de silozuri în sudul ţării, în judeţul Vâlcea, integrată în fabrica de nutreţuri combinate

Grupul Carmistin, producătorul brandului La Provincia, a...

Autor: Roxana Rosu

12.07.2023, 13:28 2309

Grupul Carmistin, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, controlat de familia Paraschiv, a investit 10 milioane euro pentru o nouă bază de silozuri în sudul ţării, la Băbeni, Vâlcea, integrată în fabrica de nutreţuri combinate a companiei.

Noua bază are o capacitate totală de 50.000 tone şi o capacitate de preluare şi transport de 200 tone/h. Noile silozuri permit Carmistin să recepţionează în medie 2.000 tone cereale zilnic, cantitate ce acoperă o mare parte din necesarul de materie primă pentru producerea furajelor destinate fermelor deţinute.

”Prin finalizarea proiectului, ne-am atins obiectivul de a pune în funcţiune sută la sută baza de la Băbeni, astfel încât astăzi, în plină campanie de achiziţii cereale, aceasta să fie complet operaţională”, a declarat Marius Bărbulescu, directorul Diviziei de Agricultură a Carmistin.

Investiţia a inclus, pe lângă modernizarea halelor de depozitare existente sau sistematizarea fluxurilor de producţie din interior, şi achiziţia de noi echipamente, inclusiv două turbine de cogenerare, cu o putere electrică instalată de 400 kWel. Acest sistem va produce local o parte din energia electrică necesară, dar şi aburul utilizat în procesul de fabricare a furajelor şi nutreţurilor.

Investiţia realizată la Băbeni, având o valoare totală de 10 milioane euro, va contribui la consolidarea pe piaţă a produselor Grupului Carmistin, în special a brandului La Provincia.

În plus, Grupul Carmistin a finalizat, tot în judeţul Vâlcea, în comuna Lădeşti, un alt proiect de investiţii, pentru construirea a 8 celule de depozitare cereale, cu o capacitate de 500 tone fiecare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO