ZF 24

Grupul Ascendis, jucător de pe piata de training, a încheiat 2023 cu venituri de aproape 11 mil.euro, în creştere cu 5%. Vânzările din Republica Moldova şi Ucraina s-au majorat cu 25%, dar biroul din Serbia a fost închis

Grupul Ascendis, jucător de pe piata de training, a...

Autor: Roxana Rosu

18.01.2024, 10:40 287

Grupul Ascendis, companie de pe piata de training şi consultanţă în domeniul dezvoltării profesionale, a încheiat anul 2023 cu afaceri de aproximativ 11 milioane de euro , în creştere cu 5% , raportând cele mai bune rezultate din istoria de 26 de ani a companiei.

Birourile din Republica Moldova şi din Ucraina au generat vânzări de câte peste 400.000 de euro fiecare, iar 750.000 de euro au reprezentat veniturile din platforma de învăţare digitală Code of Talent.

Pe de altă parte, anul acesta Ascendis a luat decizia de a închide biroul din Serbia, pentru că nu a generat rezultatele dorite.

„Vânzările din Republica Moldova şi din Ucraina au mers foarte bine anul trecut, cu o creştere de 25% an/an, iar veniturile generate acolo au ajuns la nivelul de dinainte de război. La începutul anului 2023, anticipam o creştere remarcabilă a business-ului Ascendis, după o creştere de 30% a vânzărilor grupului în primul trimestru comparativ cu 2022. Totuşi, pe parcurs, ritmul s-a temperat, iar unele fabrici din centrul şi din vestul ţării au suspendat temporar anumite proiecte de training şi team building”, a declarat Andrei Goşu, managing partner al grupului Ascendis.

Programele de management  şi cursurile de utilizare a noilor tehnologii au fost diviziile - vedetă ale anului 2023, cu cele mai mari creşteri ale cererilor din partea companiilor.

Din totalul veniturilor grupului, peste 9 milioane de euro au fost înregistrate pe Ascendis Consulting, firmă de programe de training, consultanţă şi evenimente corporate.

”În 2024 ne concentrăm pe consolidarea echipelor de consultanţi pentru proiectele din sectorul public şi pentru cele din domeniul eficienţei operaţionale şi a sustenabilităţii. Planul este să depăşim pragul de 11 milioane de euro venituri anul acesta. Am crescut şi echipa: am adus 2 oameni noi de vânzări şi 6 traineri. De asemenea, avem o echipă de comunicare pe care o implicăm în proiectele de transformare organizaţională în care suntem consultanţi”.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO