ZF 24

Greenspan: Redresarea economiei americane ar putea dura mai mult decat de obicei

25.02.2008, 16:14 22

Economia americana a stagnat, iar procesul de redresare ar putea necesita o perioada mai lunga decat de obicei, a declarat fostul presedinte al Rezervei Federale americane (Fed), Alan Greenspan, citat de Reuters.

"Incepand din acest moment, cresterea economica a SUA este la nivelul zero, iar redresarea ar putea dura mai mult decat de obicei", a afirmat Greenspan, intr-o conferinta sustinuta in orasul Jeddah din Arabia Saudita.

Recesiunea celei mai mari economii din lume este cu atat mai probabila, cu cat cresterea economiei se va afla la nivelul zero pe o perioada mai lunga, a spus Greenspan, care a adaugat ca globalizarea comertului ar putea amortiza unele socuri.

Fed a revizuit in scadere, saptamana trecuta, estimarile privind rata de crestere economica a SUA la 1,3-2%, de la intervalul 1,8%-2,5%, si a aratat ca economia ar putea intampina si alte obstacole, in pofida reducerii semnificative a dobanzii de referinta pana la nivelul de 3%.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO