ZF 24

Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România şi Mastercard România, lansează primul Pop-up de infrastructură, concept care alătură o statie de încărcare pentru biciclete electrice, aparat de colectare a ambalajelor SGR şi serviciul FANbox

Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2024, 14:51 231

Asociaţia Green Revolution lansează, în parteneriat cu Raiffeisen Bank România şi Mastercard, un concept de sustenabilitate urbană prin primul Pop-up de infrastructură care integrează mai multe elemente, inclusiv statie de încărcare pentru biciclete electrice, aparat de colectare a ambalajelor SGR şi panouri fotovoltaice.

Prima cutie modulară de acest tip a fost amplasată în sectorul 3, la intersecţia Bulevardului Unirii cu Nerva Traian. Conceptul susţine mobilitatea alternativă prin parcarea securizată de biciclete BBOX, contribuie la decarbonizarea transportului logistic din oraşe, prin dotarea cu serviciul FANbox, încurajează transportul sustenabil prin montarea staţiilor de încărcare pentru vehicule electrice şi promovează colectarea selectivă şi gestionează managementul deşeurilor.

„Bucureştiul are de atins obiective de decarbonizare a transportului, de colectare a deşeurilor, de reducere a poluării şi de îmbunătăţire a calităţii aerului, conform ţintelor impuse de Comisia Europeană. Soluţii există, singurul lucru de care este nevoie este prioritizarea omului în planificarea urbană sustenabilă. Pop-up-ul de infrastructură este un exemplu de astfel de soluţie, care credem că va fi îmbrăţişată de comunitatea din zonă. Obiectivul nostru este să continuăm să dezvoltăm astfel de proiecte în Bucureşti până la finalul anului, urmând ca de anul viitor să mergem şi în alte oraşe ale ţării”, declară  Raluca Fişer, preşedinte Green Revolution.

În lunile următoare continuă amplasarea de astfel de Pop-up-uri de infrastructură şi în alte cartiere bucureştene.

De asemenea, în viitorul apropiat, demersul vizează lansarea de invitaţii către toate brandurile şi companiile sustenabile, pentru a-şi crea un astfel de Pop-up de infrastructură personalizat.

„Suntem parteneri Green Revolution încă de la lansarea I’Velo, primul program de bike-sharing şi una dintre cele mai prolifice iniţiative de ecologie urbană din România. Ne bucurăm că am intrat într-o nouă etapă de dezvoltare a parteneriatului şi că împreună putem aduce, acum, o soluţie inedită de sustenabilitate urbană”, a spus Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România. 

 La rândul ei, Ioana Gorgăneanu, Vice President, Head of Marketing & Communications Southeast Europe, Mastercard, a amintit că până în 2050 se estimează că mai mult de două treimi din populaţia globală va locui în zone urbane. Odată cu accelerarea procesului de urbanizare, apar şi provocări semnificative ce ţin de necesitatea de a dezvolta comunităţi echitabile, sustenabile şi inovative.

”Soluţia la aceste provocări este transformarea digitală. În cadrul Mastercard, colaborăm activ cu parteneri publici şi privaţi, precum şi cu ONG-uri, pentru a oferi soluţii pentru smart cities, de la infrastructură şi mobilitate, la incluziune şi dezvoltare economică”.

Printre proiectele cele mai cunoscute ale Green Revolution se numără centrele de bikesharing I‘Velo, platforma de ştiri de mediu Green Report, conferinţele şi Gala Green Report, dar şi Roaba de Cultură, prima pajişte urbană din Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO