ZF 24

Google se luptă să recupereze terenul pierdut în cursa AI: Gigantul american prezintă un motor de căutare cu inteligenţă artificială pentru a rivaliza cu Bing de la Microsoft

Google se luptă să recupereze terenul pierdut în cursa...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.05.2023, 14:32 616

Google a lansat un motor de căutare modernizat care utilizează inteligenţa artificială, în timp ce se grăbeşte să recupereze terenul pierdut în cursa AI, raportează Financial Times.

Grupul tehnologic american a dezvăluit miercuri o revizuire a motorului său de căutare pentru a încorpora progresele în materie de inteligenţă artificială care au străbătut lumea tehnologiei de la lansarea, în urmă cu şase luni, a ChatGPT.

„Cu ajutorul tehnologiei AI, compania noastră va face următorul pas în dezvoltarea sa, pe baza unei abordări îndrăzneaţe şi responsabile", a declarat Sundar Pichai, directorul general al Google, în cadrul unei prezentări de miercuri.

În contextul conferinţei anuale pentru dezvoltatori, Google a declarat că va oferi milioanelor de utilizatori o funcţie în cadrul motorului de căutăre care va include rezumate generate de inteligenţa artificială, similare cu cele oferite de ChatGPT.

Funcţia de căutare va fi disponibilă iniţial doar în SUA. Google a declarat că va căuta apoi să implementeze funcţia pe scară largă în lunile următoare.

Google s-a străduit să recupereze decalajul faţă de Microsoft în ceea ce priveşte produsele AI pentru consumatori. În februarie, Microsoft şi-a devansat rivalul prin prezentarea unui motor de căutare Bing bazat pe inteligenţă artificială care utilizează tehnologia GPT a OpenAI. O lună mai târziu, OpenAI a dezvăluit modelul său lingvistic, GPT-4, pe care utilizatorii îl pot accesa prin intermediul unei versiuni premium a ChatGPT şi prin intermediul Bing.

Apariţia sistemelor generative de inteligenţă artificială capabile să producă răspunsuri plauzibile la întrebări în limbaj natural a deschis un nou front în bătălia dintre marile motoare de căutare online.

Google a declarat că motorul său de căutare modernizat oferă opţiunea de a urmări cererea iniţială de căutare într-un stil conversaţional, fără a fi nevoie să repete contextul sau detaliile deja furnizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO