ZF 24

GM va acorda bounusuri sub forma de actiuni, pentru prima data dupa 2003

23.03.2007, 17:21 12

General Motors (GM), cel mai mare constructor auto, la nivel mondial, va acorda presedintelui Rick Wagoner si mai multor directori actiuni ale companiei, cu titlul de bonus, pentru prima data dupa anul 2003, transmite Reuters.

Wagoner, care ocupa, de asemenea, functia de director general al grupului, a primit titluri restrictionate de la tranzactionare in valoare de 2,8 milioane de dolari, si 500.000 de optiuni convertibile in actiuni, potrivit unui raport transmis de GM Comisiei americane pentru Bursa si Valori Mobiliare.

Compania va prezenta in luna aprilie detaliile complete privind compensatiile acordate.

GM a anuntat, saptamana trecuta, ca a inregistrat profit in ultimul trimestru al anului 2006, dar rezultatele s-au plasat sub estimarile analistilor, pe fondul cresterii pierderilor diviziei specializate in finantare, vanduta ulterior de grup.

Compania a consemnat cel mai important progres privind imbunatatirea rezultatelor financiare, comparativ cu restul constructorilor auto americani, apreciaza analistii.

Pierderea neta a GM s-a redus in 2006 la doua miliarde de dolari, de la 10,4 miliarde de dolari in 2005. Concurentii locali Ford Motor si Chrysler, divizie a DaimlerChrsyler, au raportat pierderi de 12,7 miliarde de dolari, respectiv 1,5 miliarde de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO