ZF 24

GM raporteaza pierderi, dar promite sa inapoieze imprumutul guvernamental mai devreme

16.11.2009, 15:56 22

General Motors a raportat pentru trimesturl trei o pierdere de888 milioane dolari inainte de plata impozitelor, evenimenteextraordinare sau plata taxelor, anuntand in acelasi timp cavanzarile s-au stabilizat iar costurile au fost reduse, ceea ce iiva permite sa inceapa plata imprumutului guvernamental a caruivaloare totala se ridica la 6,7 miliarde dolari, informeazaReuters.

Producatorul auto a anuntat ca va incepe sa plateascatrimestrial cate 1 miliard de dolari incepand din decembrie si, inacelasi timp, va incepe plata unui imprumut de 1,4 miliarde dolariCanadei, prin achitarea a 200 milioane dolari.

Companiei americane nu i s-a cerut sa inapoieze banii primit dela guvernul american inainte de termenul scadent din iulie2015.

GM, care a reusit sa isi reduca datoriile cu 70% in urmafalimentului creditat si organizat de guvernul american, a raportatpentru trimestrul trei vanzari in valoare de 28 miliarde dolari, inscadere cu 26% fata de aceeasi perioada a anului anterior, dar increstere cu 21% fata de trimestrul doi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO