ZF 24

GM inca spera la asistenta financiara din partea Germaniei

13.11.2009, 17:51 21

General Motors a reiterat vineri intentia de a cere ajutorfinanciar din partea Germaniei pentru restructurarea divizieieuropene Opel, dupa ce ministrul Economiei germane a declarat caproducatorul auto nu va cere contribuabililor europeni sustinere,informeaza Reuters.

Subiectul este sensibil din punct de vedere politic, dupa cecompania americana a renuntat la planurile de vanzare a Opel catreMagna, tranzactie care ar fi fost sustinuta in totalitate deguvernul condus de cancelarul Angela Merkel.

"Restructurarea Opel pentru o revenire pe termen lung cereimplicarea si sustinerea financiara din partea tuturoractionarilor, inclusiv a angajatilor si a guvernelor", se arataintr-un comunicat al GM Europe.

"Ne aflam inca in discutii cu guvernele pentru a pune inaplicare planul nostru, in acelasi fel cum am facut in privintapropunerilor Magna, pentru a oferi un avantaj pentruOpel/Vauxhall".

Ministrul Economiei germane, Rainer Bruederle a declarat joi caGM nu are nevoie de sustinerea guvernului pentru Opel deoarececompania poate si singura sa suporte costurile pentrurestructurare.

Executivii GM au indicat ca se pot baza pe sustinere din parteacontribuabililor americani daca este necesar, dar considera caguvernele europene sunt dornice sa isi asume riscul, de vreme ceprogramul de restructurare realizat de GM este la fel de dezvoltatprecum cel al Magna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO