ZF 24

Gheorghe Iaciu a cumpărat Moldova Mall din Iaşi. Jumătate din spaţii vor deveni birouri

Gheorghe Iaciu: Proiectul a ajuns într-un impas financiar, însă acest impas a fost rezolvat odată ce am devenit proprietar, am obţinut înţelegerea băncii şi a investitorilor.

Gheorghe Iaciu: Proiectul a ajuns într-un impas financiar, însă acest impas a fost rezolvat odată ce am devenit proprietar, am obţinut înţelegerea băncii şi a investitorilor.

Autor: Cristi Moga, Roxana Pricop

25.02.2014, 21:21 1316

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care în ultimii ani a investit puternic pe bursă, preluând pachete importante de acţiuni la SIF Muntenia şi dezvoltatorul imobiliar Impact, a cum­părat la începutul acestui an şi centrul comercial Mol­dova Mall din Iaşi cu intenţia de a reconverti proiectul, jumătate din spaţii urmând să fie transformate în birouri.

Proiectul, dezvoltat de omul de afaceri Dănuţ Pri­secariu, a fost cumpărat în 2006 de fondul de investiţii East Balkan Properties, dar pe fondul crizei şi al com­petiţiei în creştere pe piaţa de retail din Iaşi încasările au început să scadă, iar proprietarii au căutat o soluţie de exit.

„Proiectul a ajuns într-un impas financiar, însă acest impas a fost rezolvat odată ce am devenit proprietar, am obţinut înţelegerea băncii şi a investitorilor. Compania este acum stabilă financiar, iar în perioada urmă­toare voi capitaliza firma cu 27 milioane de euro, bani din care vor fi achitate datoriile şi din care vor fi făcute investiţii pentru că am în plan dezvoltarea etajelor superioare în spaţii de birouri de clasa A“, a declarat Iaciu.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- investiţia estimată pentru reconvertirea proiectului 

- declaraţia lui George Teleman, partenerul din România al celor de la EBP, cu privire la proiect

- detalii tehnice despre proiect

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO