ZF 24

Germania ar putea fi chemata in instanta in cazul privatizarii Landesbank Berlin

19.03.2007, 11:34 16

Comisia Europeana l-a avertizat pe ministrul german al Finantelor, Peer Steinbrueck, asupra unei posibile actiuni in instanta impotriva Germaniei, daca autoritatile de la Berlin nu organizeaza un proces transparent de privatizare a institutiei financiare Landesbank Berlin, transmite Reuters.

Intr-o scrisoare adresata ministrului german al Finantelor, Peer Steinbrueck, expediata la 13 martie, comisarul european pentru Concurenta, Neelie Kroes, si-a exprimat ingrijorarea fata de lipsa de transparenta a programului de privatizare a Landesbank Berlin, sustinand ca procesul de vanzare nu se desfasoara "deschis si fara discriminari", relateaza ziarul german Handelsblatt.

Oficialul european l-a avertizat pe Steinbrueck ca ar putea contesta legalitatea procesului de privatizare la Curtea Europeana de Justitie, daca acesta nu va fi modificat. Purtatorul de cuvant al ministerului german de Finante nu a fost disponibil pentru comentarii.

Executivul european a aprobat un ajutor guvernamental de 9,7 miliarde de euro pentru banca de economii controlata de municipalitatea din Berlin, dar a impus o serie de conditii, iar una dintre solicitarile autoritatilor europene prevedea vanzarea Landesbank Berlin in cursul acestui an, intr-un proces transparent si corect.

Potrivit unui articol publicat in aceasta luna de Handelsblatt, Kroes este de parere ca autoritatile germane au impus la vanzarea Landesbank Berlin o serie de criterii care ar putea restrictiona accesul unor ofertanti, precum solicitarea unei garantii de pastrare a numarului actual de angajati pentru zece ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO