ZF 24

Georgescu: Creditul imobiliar va bate creditul de consum, pe termen lung

Georgescu: Creditul imobiliar va bate creditul de consum, pe termen lung
15.05.2007, 14:14 10

Creditele de consum vor ramane, pe termen mediu, principala forma de finantare a populatiei, insa pe termen lung cererea se va orienta in special catre imprumuturile imobiliare, a declarat, astazi, primviceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniai (BNR), Florin Georgescu.

"Pe termen lung, se va produce o repliere a cererii catre creditele imobiliare. Piata creditelor de consum va ajunge aproape de saturatie", a afirmat Georgescu.

El a aratat ca principalii factori care vor determina aceasta evolutie sunt cresterea veniturilor, a ofertei de bunuri imobiliare, dinamizarea creditelor ipotecare, eliminarea constrangerilor de natura prudentiala si administrativa, precum si imbunatatirea standardului de viata.


El a mai spu ca un numar de 108 institutii financiare nebancare (IFN) au fost inscrise pana in prezent la Banca Nationala a Romaniei (BNR). "Initial, 230 de entitati au prezentat notificari si s-au inscris 108, din care 17 in regim special", a afirmat Georgescu.


Referitor la normele de creditare ale bancilor, Georgescu a spus ca 18 institutii din cele 29 eligibile au depus la Banca Nationala a Romaniei (BNR), pentru avizare, noile norme de creditare.
"Deocamdata, aceste institutii de credit au de indeplinit anumite conditii, iar documentele sunt la analiza", a afirmat Georgescu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO