ZF 24

Generali se retrage din licitatia pentru RBS Insurance

28.05.2008, 11:58 13

Compania italiana Generali s-a retras din lupta pentru divizia de asigurari a Royal Bank of Scotland la doar cateva ore inainte de termenul limita, dand nastere la speculatii pe marginea reducerii interesului investitorilor pentru preluarea RBS Insurance informeaza Reuters.

Retragerea asiguratorului italian vine la cateva zile dupa ce un alt potential cumparator, la fel de important, fondul de investitii Berkshire Hathaway, detinut de Warren Buffett, s-a retras din cursa.

Grupul scotian se astepta la cel putin sapte participanti dupa termenul limita de depunere a ofertelor, miercuri, 28 mai, iar candidatii cu cele mai mari sanse ar fi fost Zurich Financial Services (Elvetia) si Generali.

RBS a scos la vanzare divizia de asigurari in aprilie, sperand sa isi refaca lichiditatile pierdute in criza creditelor ipotecare, si spera ca, in urma negocierilor, tranzactia sa ajunga intre 6 miliarde de lire sterline si 7,5 miliarde de lire sterline (11,9-14,8 miliarde de dolari).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO