ZF 24

Geithner: Avem nevoie de stimulare fiscala, nu de taxa pe tranzactii financiare

Geithner: Avem nevoie de stimulare fiscala, nu de taxa pe tranzactii financiare
08.11.2009, 15:58 20

Timothy Geithner, Secretarul Trezoreriei americane, a declaratca in prezent este necesara mentinerea stimularilor fiscale lanivel global, pana cand revenirea economica este asigurata, si nuimpunerea unei taxe pentru tranzactiile financiare ca modalitate destopare a comportamentelor riscante ale bancilor, informeazaReuters.

Vorbind in finalul reuniunii G20 de sambata, Geithenr a declaratca "cresterea ramane inca imperativul dominant de politica pentrutoate economiile".

Acesta a mentionat ca somajul in SUA, care a ajuns la maximulultimilor 26 de ani jumatate, indica faptul ca traim intr-un "mediueconomic foarte greu", fiind necesara o lunga perioada pentrurevenire.

Anterior, premierul britanic Gordon Brown a sugerat ca G20 artrebui sa impuna bancilor taxe pentru tranzactiile financiare,institutiile financiare fiind acuzate ca si-au asumat riscuriexcesive care au dus la situatia actuala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO