ZF 24

Gazprom si-a triplat profitul in T2, inainte ca pretul petrolului sa scada

30.12.2008, 12:19 8

Gigantul energetic Gazprom, cea mai mare companie de profil din Rusia, a anuntat ca si-a triplat profitul in trimestrul doi al anului in curs, reusind sa castige de pe urma pretului ridicat al petrolului inainte ca acesta sa scada de la nivelele record inregistrate vara trecuta, scrie Bloomberg.

Venitul net al producatorului rus a urcat la 300 de miliarde de ruble (7,2 mld. euro) in trimestrul doi, de la cele 103 miliarde de ruble raportate in aceeasi perioada a lui 2007, a anuntat astazi compania moscovita. De atunci, actiunile Gazprom au scazut cu 69% la bursa ruseasca Micex, pe fondul declinului titlurilor companiilor din Rusia, iar gigantul energetic a fost inclus in lista celor care ar putea beneficia de imprumuturi prioritare din partea statului. De asemenea, compania detinuta de stat se asteapta la profituri record pentru 2008, pretul gazelor naturale fiind mai ridicat decat cel al petrolului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO