ZF 24

Gaz de France nu va deveni partener Nabucco

22.02.2008, 09:47 12

Grupul francez Gaz de France nu se afla pe lista scurta a companiilor selectate care ar putea deveni al saptelea partener in cadrul proiectului de transport al gazelor naturale Nabucco, a declarat directorul consortiului, Reinhard Mitschek, citat de Reuters.

"Avem o lista scurta pentru un potential al saptelea partener, dar GdF nu este inclusa deocamdata si nu avem niciun indiciu privind interesul companiei franceze. Prin urmare nu exista niciun motiv sa o luam in considerare, iar actionarii nu au discutat acest lucru", a afirmat Mitschek.

Companiile care fac parte din consortiul Nabucco au semnat, la 6 februarie, la Viena, documentul prin care grupul german RWE a devenit al saselea partener in cadrul proiectului de construire a gazoductului, in valoare de cinci miliarde euro, care va transporta gaze naturale din regiunea caspica catre Europa.

GdF si-a anuntat, anterior, intentiile de a deveni al saselea partener in cadrul consortiului.

Autoritatile de la Ankara se opun participarii GdF la Nabucco, motivul fiind recunoasterea oficiala a genocidului din Armedia de catre Franta, si opozitia presedintelui Nicolas Sarkozy impotriva candidaturii Turciei la Uniunea Europeana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO