Gaz de France nu va deveni partener Nabucco

Ziarul Financiar 22.02.2008
Grupul francez Gaz de France nu se afla pe lista scurta a companiilor selectate care ar putea deveni al saptelea partener in cadrul proiectului de transport al gazelor naturale Nabucco, a declarat directorul consortiului, Reinhard Mitschek, citat de Reuters.

"Avem o lista scurta pentru un potential al saptelea partener, dar GdF nu este inclusa deocamdata si nu avem niciun indiciu privind interesul companiei franceze. Prin urmare nu exista niciun motiv sa o luam in considerare, iar actionarii nu au discutat acest lucru", a afirmat Mitschek.

Companiile care fac parte din consortiul Nabucco au semnat, la 6 februarie, la Viena, documentul prin care grupul german RWE a devenit al saselea partener in cadrul proiectului de construire a gazoductului, in valoare de cinci miliarde euro, care va transporta gaze naturale din regiunea caspica catre Europa.

GdF si-a anuntat, anterior, intentiile de a deveni al saselea partener in cadrul consortiului.

Autoritatile de la Ankara se opun participarii GdF la Nabucco, motivul fiind recunoasterea oficiala a genocidului din Armedia de catre Franta, si opozitia presedintelui Nicolas Sarkozy impotriva candidaturii Turciei la Uniunea Europeana.