ZF 24

Garanti BBVA Leasing obţine un împrumut de 20 milioane de euro de la IFC, pentru acordarea de finantări verzi către IMM-uri

Garanti BBVA Leasing  obţine un împrumut de 20 milioane...

Autor: Roxana Rosu

16.10.2023, 12:00 141

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA, a semnat un nou acord de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare de 20 de milioane de euro, fondurile urmând să fie  folosite pentru a acorda finantări verzi companiile mici şi mijlocii.

Din totalul de 20 de milioane de euro, 80% vor fi direcţionaţi către finanţări verzi oferite clienţilor IMM, în timp ce 20% vor fi alocaţi pentru sprijinirea proiectelor implementate de companii mici şi mijlocii controlate majoritar de femei.

”Această realizare marchează un moment crucial în angajamentul nostru solid faţă de sustenabilitate, iniţiative prietenoase cu natura, precum şi acţiuni de sprijinire a afacerilor deţinute sau conduse de femei. Cu această nouă finanţare, suntem bine echipaţi pentru a oferi clienţilor noştri opţiuni de leasing inovatoare, care îi încurajează şi îi sprijină să facă achiziţii durabile, conştiente faţă de mediu”, a declarant Okan Yurtsever, Director General, Garanti BBVA Leasing.

Garanti BBVA Leasing are o relaţie de parteneriat pe termen lung cu IFC, care a început în 2014 şi a accesat până în prezent patru împrumuturi de la această instituţie financiară. De-a lungul timpului, fondurile au fost direcţionate către susţinerea investiţiilor în eficienţa energetică şi energia regenerabilă şi furnizarea de sprijin financiar pentru iniţiative ale companiilor predominant controlate de femei.

”Finanţarea IFC acordată Garanti BBVA Leasing va îmbunătăţi accesul la sprijin financiar al IMM-urilor subfinanţate, va mări accesul la finanţare pentru afacerile deţinute de femei şi va susţine eforturile de atenuare a schimbărilor climatice", a declarat Ary Naïm, Manager IFC pentru Europa Centrală şi de Sud. "

Garanti BBVA Leasing (brandul sub care funcţionează Motoractive IFN SA) face parte din grupul financiar Garanti BBVA România. Grupul reuneşte şi Garanti BBVA şi Garanti BBVA Credite de Consum (marca sub care funcţionează compania Ralfi IFN).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO