ZF 24

Gama Logan trece de 1 milion de maşini vândute. „Este mult mai greu de proiectat un model Dacia decât unul Renault din cauza costurilor“

Arnaud Deboeuf, directorul gamei entry a Renault

Arnaud Deboeuf, directorul gamei entry a Renault

Autor: Bogdan Alecu

04.11.2013, 00:08 459

Constructorul auto Renault estimează că în acest an producţia gamei entry, ce include modelele realizate pe platforma Logan, să depăşească pentru prima dată pragul de un milion de unităţi, ceea ce ar repre­zenta o treime din totalul maşinilor pro­duse de concernul francez. Pe platforma Logan sunt realizate modele precum Duster, Logan MCV sau Sandero.

„Anul trecut am produs 950.000 de unităţi din gama entry. Dacă ne uităm la tendinţa din acest an, la nouă luni am produs cu 10% mai mult decât în pe­rioa­da similară a anului trecut. În fiecare lună avem o creştere de 10-15% com­pa­rativ cu perioada similară a anului trecut, ceea ce ne permite să depăşim pragul de un milion de unităţi în acest an“, a spus Arnaud Deboeuf, directorul gamei entry a Renault, care include toate modelele realizate pe platforma M0 (plat­for­ma Logan).

Dintre acestea, la Mioveni se vor pro­duce în acest an 343.000 de auto­mobile, potrivit unor declaraţii ante­rioa­re ale lui Carlos Ghosn, şeful grupului Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO