ZF 24

Fuziunile transfrontaliere intre cu societatile comerciale transfrontaliere devin fezabil in Romania

21.04.2008, 18:37 22

Operatiunea de fuziune transfrontaliera intre societati comerciale inmatriculate sau avand sediul social ori administratia centrala in state membre ale Uniunii Europene devine realizabila in Romania, Guvernul Romaniei adoptand, in sedinta de astazi, o ordonanta de urgenta ce transpune o directiva comunitara cu acest obiect de reglementare.

Actul normativ modifica si completeaza Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si prevederi ale altor acte normative incidente, prin introducerea unui capitol distinct privitor la fuziunile cu element de extraneitate. Este, de asemenea, amendata Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, in scopul stabilirii institutiei competente a efectua controlul de legalitate asupra realizarii fuziunii.

Sunt exceptate de la prevederile legale nou introduse organismele de plasament colectiv in valori mobiliare si fondurile inchise de investitii, reglementate de Legea nr. 297/2004 privind piata de capital, precum si orice alte entitati avand ca obiect de activitate plasamentul colectiv al resurselor atrase de la public si care functioneaza pe principiul repartizarii riscurilor si ale caror titluri pot fi rascumparate, direct sau indirect, la cererea detinatorilor, din activele entitatii respective.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO