ZF 24

FT: Fondul Proprietatea i-ar putea scapa pe investitorii straini de frustrari

06.09.2006, 12:09 9

Listarea Fondului Proprietatea (FP) la Bursa de Valori ar putea duce la cresterea lichiditatii pe piata de capital si ar putea elimina frustrarile investitorilor straini fata de volumul redus al tranzactiilor bursiere, potrivit Financial Times.
Listarea FP ar putea dubla valoarea activelor tranzactionabile la Bursa, pe care FT o estimeaza in prezent la 5 miliarde de euro. Capitalizarea bursei se ridica la 19 miliarde de euro, dar cea mai mare parte a actiunilor se afla in posesia investitorilor strategici.
Desi indicele bursier a crescut de doua ori si jumatate in ultimii doi ani, Bursa de la Bucuresti, ofera o lichiditate prea scazuta pentru a permite marilor investitori sa efectueze tranzactii fara sa arunce cotatiile in aer, scrie FT. Situatia s-ar putea schimba odata cu listarea unuia dintre cele mai mari fonduri de investitii din regiune, cu o capitalizare de 3,9 miliarde de euro, scrie publicatia britanica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO