ZF 24

Franta: Tinta UE de folosire a biocombustibililor, "probabil o greseala"

01.07.2008, 14:32 14

Franta, tara care urmeaza la conducerea presedintiei UE, a declarat ca tinta de folosire a biocombustibililor, stabilita la 10% pentru 2020, a trebui reanalizata, informeaza EUObserver.

"Poate ca vom fi obligati sa punem sub semnul intrebarii sau sa amanam obiectivul de 10%", a declarat ministrul ecologiei din Franta, Nathalie Kosciusko-Morizet.

In anul 2007, statele Uniunii Europene au cazut de acord ca 10% din combustibilii destinati transporturilor sa se constituie din biocombustibili, pana in anul 2020.

Tinand cont ca Franta va prelua presedintia UE pentru urmatoarele sase luni, declaratia ministrului ecologiei va putea fi urmata de o serie de actiuni pentru schimbarea targetului, schimbare ceruta si in urma cu o luna de Italia.

"Am luat decizia in graba, obiectivul neputand fi unul ce poate fi atins", a declarat ministrul italian Claudio Scajola, facand referire la aceasta tinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO